Spring naar content

Digital Design

De levensmiddelenindustrie staat geen moment stil. NIRAS werkt daarom structureel aan innovatieve ontwikkelingen.

Door gebruik te maken van, en te investeren in, de nieuwste technieken zijn wij in staat projecten zo efficiënt en toekomst-proof mogelijk uit te voeren.

3D en Virtual Reality

Een vooruitstrevende, geavanceerde techniek is 3D. Middels een 3D laserscanner is het mogelijk om een Point Cloud te maken van iedere ruimte van uw fabriek. Dit doen we door middel van miljoenen nauwkeurige punten. De meting brengt ook bestaande installaties in kaart. Hierdoor kunnen we nieuwe installaties gemakkelijk inpassen.

Aan de hand van de meetpunten worden er lay-outs gemaakt, vervolgens kan de fabriek digitaal tot leven worden gebracht met behulp van Virtual Reality (VR). Hierin is alles tot in detail zichtbaar. Belanghebbenden kunnen zo virtueel door de fabriek wandelen en toetsen of het ontwerp naar tevredenheid is. Door het hanteren van het zogeheten BIM-model kunnen fases worden doorlopen en worden eventuele verbeterpunten in het ontwerp doorgevoerd. Hiermee worden fouten, tijdens de realisatie, voorkomen.

Simulatie

In bepaalde situaties kan het nuttig zijn om uw productieproces of een deel daarvan te simuleren. Al in de conceptfase kunnen wij met Flexsim de effecten simuleren van de logistieke flow van mensen, materialen en bezetting van uw equipment. We vinden antwoorden op vragen als: wat is het effect van een extra lijn? Een operator of een tweede checkweger? Voor zowel verpakkings- als productieprocessen simuleren we diverse scenario’s. Hierdoor worden de effecten van planning en productportfolio al zichtbaar voordat het proces überhaupt bestaat.

Ook dynamische processen met meer complexiteit modelleren we tot in detail. Denk hierbij aan fermentatie of tijdsafhankelijke processen zoals het opwarmen en afkoelen van batches. Met Simulink kan het dynamische gedrag van processen gemodelleerd worden. Hierdoor kunnen effecten in de tijd bekeken worden en daarmee wordt ook de apparatuur beter gedimensioneerd.

Bestaande processen kunnen ook gemodelleerd worden, inclusief de regelkringen voor optimalisatiedoeleinden. Zo kunnen ideeën voor verbeteringen van een huidig proces eerst getoetst worden, zonder dat er een daadwerkelijke verandering en investering hoeft plaats te vinden.

De simulaties blijven na afronding van het project waardevol als u overweegt het productportfolio te wijzigen of wanneer u uw productieplanning wilt optimaliseren.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat gegevens naar diensten van derden worden verzonden.