Spring naar content

Packaging

Als levensmiddelenproducent heeft u vaak idee├źn over een verpakkingslijn. Wilt u bijvoorbeeld een geheel nieuwe lijn, een bestaande lijn aanpassen of de capaciteit vergroten?

NIRAS engineert verpakkingslijnen in de voedingsmiddelenindustrie naar gewenste uitgangspunten en specificaties.

 

Samen met u kijken we naar uw verpakkingsvraagstuk. Op basis van uitgangspunten en specificaties bedenken en visualiseren we verschillende concepten, eventueel met behulp van simulaties. Alle benodigde functies, goederen- en informatiestromen worden dan vastgelegd in Process Flow Diagrammen (PFD).

Nadat het best passende concept is gekozen werken we dit uit tot een basisontwerp. De productielijn wordt dan getekend in 2D of 3D, inclusief de mensen- en materiaalstromen plus de hygi├źnische zoneringen. We zorgen dat de oplossing passend is in een bestaande of nieuwe situatie en houden rekening met de toekomst.

Alvorens het vastleggen van het besturingsconcept en de informatielijnen worden de machinespecificaties opgesteld en de capaciteiten met elkaar afgestemd. Waar nodig kunnen wij als basis van de baanbesturing en MES, een FDS opstellen. Wanneer u helemaal tevreden bent over het ontwerp stellen we, na uw goedkeuring, de bestekken op.

Samen selecteren we de juiste leveranciers, waar onze engineers en projectmanagers gedurende het project contact mee houden. Bovendien begeleiden onze mensen het complete proces totdat de nieuwe lijn volgens specificaties produceert: van FAT en support tijdens de bouw tot aan commissioning en start-up.

Onze overdracht zorgt ervoor dat kennis en kunde bij uw mensen en binnen uw organisatie terecht komt, of dit nu in de vorm van documentatie of training is.

 

Waar kunnen we jou mee helpen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat gegevens naar diensten van derden worden verzonden.