Spring naar content

Process

Heeft u plannen om meer of efficiënter te gaan produceren? Of wilt u nieuwe producten gaan verwerken in uw fabriek?

NIRAS ontwerpt procesinstallaties in de voedingsmiddelenindustrie voor vaste, vloeibare en visceuze producten.

 

Met onze kennis van techniek en levensmiddelentechnologie helpen wij u vanaf de allereerste ideeën, voor uw bestaande of nieuwe installaties, tot de daadwerkelijk implementatie. Samen met u bepalen we de uitgangspunten en specificaties. Op basis daarvan bedenken we verschillende ideeën die worden vastgelegd in Process Flow Diagrammen (PFD). Vervolgens maken we de keuze voor de meest effectieve oplossing voor uw fabriek.

In het opvolgende basisontwerp worden de concept P&ID’s opgesteld. Verder worden de lay-outs en massa- en energiebalansen gemaakt. In deze fase kan ook het investeringsbudget met een grotere nauwkeurigheid worden bepaald.

Na goedkeuring wordt het detailontwerp uitgewerkt. Denk hierbij aan definitieve P&ID’s, itemlijsten tot op bestelnummerniveau, Functional Design Specifications voor de besturing en 3D piping-tekeningen inclusief isometrics voor een volledig hygiënisch ontwerp. Deze documenten vormen de basis voor de tenderpakketten die naar uw potentiële leveranciers worden gestuurd. Samen met u worden de beste leveranciers uitgekozen en de opdrachten verstrekt.

Tijdens de realisatiefase houden wij contact met de leveranciers, bewaken de voortgang en kwaliteit en we voeren de afnames met u uit voordat de installaties op transport worden gezet. Tijdens de bouw controleren wij of alles conform specificaties wordt gebouwd. Onze engineeringsdocumenten worden gebruikt voor een effectieve commissioning-periode.

Afhankelijk van het soort voedingsmiddelen en bijbehorende risico’s wordt het niveau van validatie bepaald. Na vrijgave van commerciële productie blijven wij betrokken totdat uw installaties volgens de specificaties en naar tevredenheid produceren.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat gegevens naar diensten van derden worden verzonden.