Spring naar content

Capaciteitsuitbreiding jam

In het kort

Industrie: Groente, fruit
Project: Process

Capaciteitsuitbreiding met een bestaande lijn

Verbeterde efficiëntie en meer productievermogen

Een jam-producent wilde de capaciteit van haar bestaande lijn uitbreiden. Gestart werd met een analyse van de huidige situatie, grondstof- en emballagestromen. Vervolgens werden voor de opdrachtgever geschikte technieken (om fruit te ontdooien zonder afdoen van kwaliteit) onderzocht en getest. Op basis van deze resultaten bedacht en engineerde VME een technische oplossing die geïntegreerd werd in het bestaande proces.

Tegelijkertijd is een plan gemaakt voor de herinrichting van het magazijn en de voorbewerkingsafdeling. Daarin zijn belangrijke aspecten als energieterugwinning, efficiënte routing en verbetering van fysieke operator handelingen meegenomen.

Uiteindelijk is een gedetailleerd budget opgesteld met bestekken en 3D tekeningen voor de totale investering. Dit plan is vervolgens door VME gerealiseerd. Inclusief het begeleiden van de te kiezen apparatuur, het maken van een P&ID, 3D tekeningen en het in kaart brengen van de bouwkundige aanpassingen.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat gegevens naar diensten van derden worden verzonden.