Spring naar content

Verpakkingslijn bij Farm Frites

In het kort

Industrie: Aardappelverwerker
Soort project: Packaging

Meer produceren, dus meer verpakken

De uitdaging van aardappel tot zak friet

 

 

 

 

 

Met maar liefst 5 productielocaties mogen we Farm Frites wereldspeler noemen in de markt van frietproductie. Het familiebedrijf dat al in 1968 met het idee kwam om eigen geteelde aardappelen niet te vermarkten maar te verwerken, blijft groeien en innoveren. Door aanpassingen in de processing werd er meer friet geproduceerd. Dit leidde tot de vraag naar meer verpakkingscapaciteit en dus een nieuwe verpakkingslijn in Nederland. VMEngineering assisteerde als onderdeel van het projectteam.

Experts in verpakkingslijnen
Dankzij onze kennis van verpakken en verpakkingslijnen is een van onze collega’s aangehaakt om de capaciteit van de productiefaciliteit in Oudenhoorn te vergroten. Een viertal bestaande lijnen zorgden al voor het verpakken van 25 ton friet per uur en moest geschikt gemaakt worden voor 40 ton per uur. Een aanzienlijke verbetering in capaciteit.

Engineering en realisatie
Farm Frites was erg duidelijk, de nieuwe lijn diende te passen bij de opstelling van de bestaande lijnen, alle aanvragen dienden gedaan te worden bij voorkeursleveranciers en het team diende rekening te houden met een dringende deadline.

Een van de leukere uitdagingen was dan ook de realisatie en de commissioning. Farm Frites’ productiewijze zorgde er voor dat er weinig tijd is waarin de machines niet draaien en er dus gesleuteld kan worden aan de installaties. Desalniettemin is het meer dan eens gelukt om installaties in het tijdsvlak te realiseren of te verbeteren. Mede onder toeziend oog van verschillende projectteamleden, waaronder onze collega van VME.

Daarnaast ontstond er door de vernieuwing een deels nog een onbekende manier van werken voor de medewerkers van Farm Frites. Tijdens de commissioning, heeft het projectteam Farm Frites kunnen voorzien van nieuwe informatie en de huidige kennis van werkwijzen verrijkt.

Voldoen aan de eisen
Naast de capaciteitswens zijn er meerdere projectdoelstellingen gerealiseerd. Zo is het project binnen budget en binnen geadviseerde tijdslijn gerealiseerd. Om dit te kunnen doen zijn er nauwkeurige afspraken gemaakt met leveranciers. Hierin neemt VME graag de rol om specificaties, mogelijkheden, limieten, kosten en andere factoren in kaart te brengen. Op basis hiervan kunnen gedegen keuzes en uiteindelijk afspraken worden gemaakt.

Mede dankzij VMEngineering kan Farm Frites nu nog meer producten verpakken in zakken, vervolgens in dozen om ze zo later de distribueren op pallets. Samen blijven we aanpakken en kijken naar de toekomst.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat gegevens naar diensten van derden worden verzonden.