Spring naar content

Meet the Engineer – Teun Termeer

Teun Termeer

In de rol van EPC projectmanager is Teun Termeer het aanspreekpunt voor uiteenlopende projecten bij verschillende opdrachtgevers van VMEngineering, onderdeel van de NIRAS Group. In die zin staat hij voor de opdrachtgever, collega’s, teamleden en andere stakeholders klaar vanaf het allereerste idee van een project tot en met de realisatie en uiteindelijke oplevering van de desbetreffende engineeringsoplossingen.

Toen Teun bij zijn vorige werkgever (IFF) in dienst was, was VME één van de engineering partijen die IFF inzette om projecten uit te voeren. VMEngineering gaf de indruk pragmatisch en nuchter te zijn. Dit sprak Teun erg aan en daarom zette hij de stap in 2019 om voor VME aan de slag te gaan.

Wat betekent jouw rol, wat bieden jouw werkzaamheden, voor opdrachtgevers?
De meest korte omschrijving die me te binnen schiet is; het ontzorgen van de klant. Planning, budget en contactmomenten liggen veelal bij mij. Met contactmomenten bedoel ik dan het plannen en begeleiden van vergaderingen met het projectteam, maar ook met leveranciers of aannemers.

In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van het project en dus ook de samenstelling van het projectteam. Vanaf de start van het project ben ik hier mee bezig en probeer ik met zo min mogelijk resources, dus zo efficiënt mogelijk, het projectdoel te bereiken.  Dit projectteam bestaat uit VME of NIRAS collega’s, maar ook uit professionals van de klant en van leveranciers buiten ons bedrijf.

Waar ligt voor jou de grootste uitdaging in je werk?
Doing things right in one go. Daarmee bedoel ik dat hetgeen dat wij met onze klanten delen of naar leveranciers opsturen helemaal moet kloppen en dat we het dus goed nagekeken moeten hebben. Hierbij kan men denken aan offertes, planningen, maar ook de op te leveren documentatie. Hoe meer fases we hebben doorlopen van het project, hoe meer het detailniveau van het project toeneemt. In de latere fases kost het reviewen meer tijd en dien je kennis te hebben van de inhoud. En waarom dit zo belangrijk is? Wanneer er onduidelijkheden ontstaan kosten sommige werkzaamheden meer tijd en geld dan nodig. Dit past dus niet bij het doel om zo efficiënt mogelijk een doel te realiseren.

Een andere uitdaging die daarop aansluit is dan ook om de focus te houden tijdens langdurige projecten. Ik ben zelf het sterkste in de eerste fases van het project. Hiermee bedoel ik de fases tot en met de detail engineering. Als het project overgaat in de uitvoering zijn er vaak teamleden die weten wat ze moeten doen en wat de planning is. Hierin merk ik dat ik alweer vooruit kan kijken naar een volgend project. Een project dat me dus weer de fases biedt waarin ik me het meeste op mijn plek voel.

Waarom werk je graag voor VMEngineering en wat hoop je in de toekomst te vinden bij het bedrijf?
Mijn motivatie haal ik uit het slagen in het uitvogelen en organiseren van de randvoorwaarden van nieuwe projecten. Ik houd er niet van om vaak hetzelfde te moeten doen. Bij VMEngineering werken we altijd aan projecten en engineeringsvraagstukken die juist iedere keer een uniek karakter hebben. Voor mij dus een perfecte situatie en ik verwacht dat dit in de toekomst niet anders gaat worden.

De manier waarop VMEngineering de projecten aanpakt bevalt me heel goed. Dit is hands-on, met korte lijnen en dus echt aanpakken. Het kennisniveau is op een goede manier verdeeld tussen Junior en Senior engineers waardoor continuïteit ook geborgd is.


Projectmanagement met passie voor voeding en techniek

VMEngineering hanteert voor projectmanagement een manier van werken die is gebaseerd op de Stage Gate Methode. Deze methode is pragmatisch en probleemgericht. Het project wordt in 6 overzichtelijke fasen opgesplitst en per fase wordt afgesproken wat de criteria zijn om door te gaan naar de volgende poort. Naast het bewaken van de verschillende fases wordt hier natuurlijk ook het budget, planning en de kwaliteit gemanaged. Je zou Teun de spil tussen de klant, de collega’s of andere projectteamleden en de leveranciers kunnen noemen. In de steeds digitaler-wordende wereld zien we een verandering in manieren van samenwerken. Ook opdrachtgevers hebben daar ieder zo hun werkwijzen in. Het is tegenwoordig dus ook belangrijk om die verwachtingen en omgangsvormen te bespreken. In 2020 blijkt dat belangrijker te zijn dan ooit.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat gegevens naar diensten van derden worden verzonden.