Skip to content

Pre-engineering voor Farm Dairy

In het kort

Industrie: Zuivel
Soort project: Process

Onderdeel van een groter geheel

Capaciteitsuitbreiding mede mogelijk maken bij Farm Dairy

 

Als VMEngineering, onderdeel van de NIRAS Group, zijn we veelal actief in de zuivelverwerkingsbranche. Een van onze opdrachtgevers binnen dit vakgebied is Farm Dairy. Deze zuivelverwerker produceert verschillende producten zoals melk, yoghurt en vla. Dit voor bekende consumenten- en huismerken die we in Nederland in de supermarkt vinden. Samen met Farm Dairy gingen we aan de slag met een kleiner pre-engineeringproject, maar daardoor niet minder uitdagend.

Toekomstbestendig investeren
Als onderdeel van meerdere projecten op het gebied van innovatie en vernieuwing werd VMEngineering betrokken bij het plaatsen van een tweetal nieuwe mengtanks. Voorheen zette Farm Dairy andere tanks in voor yoghurt en vla, maar dat betekende het volgende:

  • Meer reiniging benodigd; daardoor meer kosten
  • Minder mogelijkheden betreft capaciteit
  • Minder mogelijkheden betreft opslag

Met twee nieuwe mengtanks konden deze punten worden verbeterd. Mede door deze behoefte breidde het bedrijf de productielocatie uit met een aanbouw. Ruimte voor de tanks was hierdoor dus geen uitdaging, deze was er.

Hygiëne en bereikbaarheid
Een van de uitdagingen die het projectteam tegenkwam was de montage van de mengtanks. Deze werden namelijk niet geplaatst op de grond, maar werden gehangen in de plafondconstructie van de pas gerealiseerde ruimte. Door ze van de grond af te plaatsen is reinigen en onderhoud gemakkelijker, maar uiteraard dient de constructie de tanks te kunnen dragen.

Dit was een van de elementen die werd opgenomen in het adviesstuk van VMEngineering in de vorm van een constructieboek. Naast dit product leverde onze collega’s ook de P&ID en een itemlijst voor de leveranciers.

Samenwerking
Zelfs voor de engineering van enkele onderdelen van een productiefaciliteit is een goede samenwerking noodzakelijk. Beide partijen waren goed voor elkaar bereikbaar en konden elkaars ervaring, kennis en kunde goed combineren tot een gewenst eindresultaat.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat gegevens naar diensten van derden worden verzonden.