Spring naar content

Webinar – Reviewen met Virtual Reality

Webinar - Reviewen met Virtual Reality

Het beoordelen van de uitgewerkte oplossingen is een belangrijke stap voor bedrijven bij projecten, omdat het beoordelingsproces toekomstige problemen, na realisatie, helpt voorkomen. Daarom moeten alle betrokken partijen de mogelijkheid krijgen om feedback te kunnen geven. Dit gebeurt vaak tijdens een review. VMEngineering heeft nu een manier gevonden om reviewing nog beter in te vullen. Namelijk met Virtual Reality. We leren u graag meer over de toepassing van VR tijdens reviews middels onze webinar.

Schrijf u hier in
28 oktober 2020, 12.30u tot 13.00u, Online

Een realistische kijk op engineering
Virtual Reality, in het kort VR, kan bedrijven een realistische ervaring bieden om engineering en technische oplossingen voor nieuwe projecten te beoordelen. VR maakt het voor alle betrokken partijen mogelijk om feedback te geven en zo het ontwerp te verbeteren.

Beoordelingsprocessen zijn echter vaak lang en de betrokken personen kijken normaal gesproken vanuit één hoek naar hetzelfde scherm. 2D-tekeningen worden al een lange tijd omgezet naar BIM-modellen in 3D, maar met VR wordt het beeld net wat realistischer gemaakt.

Virtual Reality is an sich niets nieuws, maar het kan steeds efficiënter worden gebruikt. De voordelen van VR liggen in de individuele beleving en de realistische weergave van een projectontwerp.

Verschillende projectteamleden hebben doorgaans verschillende zorgen en oplossingen als het gaat om het ontwerp. Door, door een virtuele omgeving te lopen, kunnen teamleden die verschillende beroepen vertegenwoordigen, hun aandachtspunten controleren en beoordelen op een manier die dichtbij de realiteit komt. Je kunt over elementen heen kijken, eronder kijken, ernaar reiken, in 3 dimensies bewegen. Het kan via de Virtual Reality-bril en twee VR-controllers die gemakkelijk te gebruiken zijn.

3D-modellen en pointclouds komen samen in VR
Het feit dat de 3D-modellen en pointclouds kunnen worden geïntegreerd in de VR-omgeving, helpt om deze manier om oplossingen nog beter te beoordelen.
De resultaten en uitkomsten van Virtual Reality review sessies zijn mede hierdoor verbeterd en tijdens ons webinar willen we graag meer uitleg geven over onze positieve ervaringen en inzicht geven in de voordelen van deze technologie.

Onze spreker
Caspar Tunnessen werkt inmiddels bijna 4 jaar voor VMEngineering – part of the NIRAS Group. Na zijn opleiding Mechatronica vond Caspar zijn passie binnen de voedingsindustrie en de complexiteit daarvan. Zijn expertise komt veelal tot uiting in een digitale vorm als mechanical engineer. Hij maakt tekeningen, ontwerpen, 2D-lay-outs en 3D-modellen van verschillende fabrieken en installaties. Recentelijk heeft hij zich gespecialiseerd in het maken van VR-modellen en het hosten van VR reviews.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat gegevens naar diensten van derden worden verzonden.